Emma Marčáková - Mojou veľkou láskou je móda a maľovanie

(rozhovor)

Rozprávali sme sa so začínajúcou kreatívnou návrhárkou  Emmou Marčákovou, ktorá nám v tomto rozhovore opísala jej vášeň k móde a maľovaniu. 

   

 

 Čo a ťa doviedlo k maľovaniu a ako dlho sa tomu už venuješ?  

 Odpoveď : K maľovaniu ma doviedla moja učiteľka na základnej škole, ktorá v mojich výtvoroch videla niečo viac než len farebné machule. 
 
Predpokladám, že ťa aj niekto „učil“. Kto to bol? A čo ti to dalo ? 
 
Odpoveď :  Učilo ma viacero ľudí. Ako prvá bola moja učiteľka na základnej škole Mgr. N. Kicová, no neskôr ma učili rôzni učitelia v ZUŠ Vlada Urbana. Pred viac ako rokom som sa dostala k ponuke navštevovať súkromné hodiny maľovania v BEAUTIFUL ART gallery pod vedením umelca Didier Le Mar ©  ktorý mi veľmi pomohol  rozvinúť môj talent. 
 
Čo je podľa teba typické pre tvoju tvorbu? 
 
Odpoveď :  Jediný typický prvok, ktorý mi momentálne napáda je, že ak kreslím figúru, na ktorú následne nakreslím oblečenie tak sa mi páči, ak figúra má úzky pás a veľké boky. Snažím sa o multižánrovosť, ako farebnú, tak aj tématickú v smere modernej estetiky.  
 
Akú výtvarnú techniku najviac obľubuješ pri tvorbe ? 
 
Odpoveď :  Moja obľúbená technika je pravdepodobne kreslenie ceruzkou, pretože mám pocit, že som sa v poslednej dobe v tejto oblasti najviac rozvinula a veľmi ma to baví. 
 
Čo alebo koho považuješ za najlepšiu inšpiráciu/múzu pri tvorbe ? 
 
Odpoveď :  Nemyslím si, že mám nejakú určitú inšpiráciu. Jednoducho keď mám nápady a chuť, tak kreslím. No musím podotknúť, že dostávam náročné  zadania na súkromných hodinách od Didier Le Mar ©,  ktoré posúvajú moje hranice a výtvarné obzory, za čo som úprimne vďačná. 
 
Je to zrejme veľmi individuálne, ale ako dlho ti zhruba trvá práca na jednom obraze? 
 
Odpoveď :  Práca na jednom obraze mi trvá väčšinou v rozpätí od 2 do 3 hodín, ale je to naozaj individuálne pri každom obraze. 
 
Ako je to s tvojou prácou? Na ktorý zo svojich obrazov si najviac hrdá? 
 
Odpoveď :  Momentálne sa najviac teším z každého obrazu, ktorý mi pomôže sa dostať o krok bližšie na moju vysnívanú vysokú školu. 
 
Čo vzory? Máš nejaké? Ak áno ktoré ? 
  
Odpoveď :   Môj najväčší vzor je Vincent Van Gogh. Už odmalička ma niečo na jeho tvorbe priťahovalo.
 
Čo považuješ za najväčší úspech vo svojej tvorbe? 
 
Odpoveď : Môj doteraz asi najväčší úspech bola bronzová Fullova ruža, ktorú som získala v 4.ročníku.
 
Existuje podľa teba nejaká hranica, cez ktorú sa musí maliar dostať, aby mohol začať vystavovať?
 
Odpoveď :  Myslím si, že maliar by mal vystavovať vtedy, keď dosiahne určité výtvarné znalosti a je spokojný so svojimi obrazmi, ktoré v sebe majú určitú kvalitu a nezmení na nich svoj názor kedykoľvek. 
 
Rozumie podľa teba súčasná generácia maliarov výtvarnému umeniu? A ako ho vnímaš ty?
 
Odpoveď :  Popravde veľmi nesledujem súčasnú generáciu maliarov, pretože stále sa mi najviac páčia staršie obrazy, z ktorých mám pocit, že mám viac úžitku. 
 
Viem o tebe, že momentálne pracuješ na dielach, ktoré sú zamerané na módnu tvorbu. Vieš nám o tom prezradiť niečo bližšie?
 
Odpoveď :  Zamerala som sa na módnu tvorbu, pretože je to oblasť, ktorej by som sa chcela venovať aj v budúcnosti po vysokej škole, pretože ma to veľmi baví a chcela by som v tom niečo dosiahnuť. 
 
Akú hudbu si púšťaš keď tvoríš a prečo?
 
Odpoveď :  Väčšinou mi nezáleží na hudbe, ktorú počúvam keď tvorím, ale rada pri tvorení počúvam podcasty. Pretože keď počúvam podcasty, mám pocit, že si popri tvorení rozširujem oblasti na komunikáciu.
 
Ktorý výtvarný smer uznávaš? Skús nám aj povedať v čom ťa oslovil? 
 
Odpoveď :   Uznávam expresionizmus, pretože sa mi páči reakcia na dobu vo forme obrazov, aj keď tvorba mnohých umelcov zostala v tej dobe nevypočutá. 
 
Čo by si chcela na koniec rozhovoru odkázať čitateľom týchto riadkov?
 
Odpoveď :   Keď vás niečo baví tak nikdy sa nezastavuje a vždy keď máte náladu a čas tak sa v tom snažte rozvíjať. 

 

Diela začínajúcej návrhárky  a výtvarníčky  Emmy Marčákovej si môžete zakúpiť alebo objednať na zákazku exkluzívne v BEAUTIFUL ART grand gallery.

Objednávky prijímame na e-mailovej adrese: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 

  

 

Autor článku : BEAUTIFUL ART grand gallery  /  Lucia Takáčová  Copyright ©  2020 

Spoločnosť

BEAUTIFUL ART s.r.o
Južná trieda 4.B
040 01 Košice
 
IČO: 46969276   DIČ: 2023681275
Banka: Tatrabanka a.s.
Účet: SK3711000000002946062789

Kontakt

BEAUTIFUL ART s.r.o
Južná trieda 4.B
040 01 Košice
 
Tel.: 0944033123, 0904333202
E-mail:
Copyright © BEAUTIFUL ART s.r.o 2019.. Všetky práva na texty a foto materiál uvedené na tejto stránke sú výhradným duševným a autorským vlastníctvom spoločnosti BEAUTIFUL ART s.r.o a Didier Le Mar