IVANA FLAŠKÁROVÁ - ROZVÍJAJÚCA SA VÝTVARNÍČKA, NADANÁ KRAJINKÁRKA

(článok)

BEAUTIFUL ART grand gallery  Vám prináša krásny príbeh Ivany, ktorá hovorí o tom, ako v nej príroda otvára magické pocity, ktoré chce zachytiť vo svojej tvorbe.

 

 
 
 
Maľovať som začala keď som bola ešte maličká. Väčšinou som kreslila výlety v prírode s mojou rodinou, zaznamenávala som si najkrajšie momenty práve takto na papieri. Takže od detstva som mala rada prírodu, krajinky a maľovanie. Môj ocko mi vždy vravieval, že v prírode si človek dokáže vyčistiť hlavu. Keď som bola smutná, alebo nahnevaná, šla som sa prejsť a objavovať krásu lesov a strácať sa myšlienkami v speve vtákov. Veľmi som si však vtedy neuvedomovala, aká je to vzácnosť, až kým som sa nepresťahovala za prácou a láskou na nížiny. V mojich obrazoch sa snažím práve zaznamenať krásu a pokoj, ktoré mi príroda vždy poskytovala. Snažím sa zachytávať krajinky tak, ako ich ja vnímam svojimi očami, magické a plné farieb. Teraz sa na hory dostanem len zriedka a plátno je mojím oknom do týchto nádherných, pokojných svetov. Chcem ľuďom ukázať, aká krása sa skrýva v prírode, v horách, v lesoch, na čistinke pri potoku, aby aj oni pocítili pokoj a energiu, hoc len skrze maľby. Celá moja práca začala naberať úplne iný smer, keď som sa začala zdokonaľovať vo výtvarných prejavoch na súkromných hodinách, pod vedením umelca Didier Le Mar ©. Ten presne poukázal na moje vnútorné pocity a vysvetlil mi, na čo sa mám presne zamerať, aby samotná príroda, ktorú stvárňujem začala vyzerať tak, ako ju cítim. Nie je jednoduché zachytiť pri maľovaní tu atmosféru, ktorá ma očarila. Ten magický čas, ktorý niekedy trvá len 30 minút, je potrebné využiť, plne sa sústrediť a do diela dať čo najviac. Tým, že sa stále učím, chápem, že ak chcem dielo vytvoriť čo najdokonalejšie, je nutné pri ňom stráviť aj dostatočný čas, čo sa aj snažím, dielo neuponáhľať. Presne tak, ako mi vysvetlil môj lektor, umelec Didier Le Mar ©. Dobré dielo potrebuje dostatočne množstvo času a lásky, inak to nebude úplne ono. Ďalším mojím cieľom je maľovať priamo v prírode. Vytvoriť diela, ktoré zachytím v ten daný moment. No k tomu ešte len príde, pretože sa ešte zdokonaľujem. Príroda je to najkrajšie na svete a ja sa veľmi teším, že ju môžem maľovať.
 
 
 
 
Za BEAUTIFUL ART grand gallery majiteľka a výtavrníčka Lucia Takáčová vyjadrenie: Je nám veľkým potešením, že sme Vám mohli sprostredkovať tento krásny príbeh našej absolventky výtvarných hodín Ivany Flaškárovej a podporiť jej výtvarný rozvoj. Samotná tvorba Ivany je v aktívnom rozvoji, no zaujala nás predovšetkým jej práca s akrylom a olejom, pričom v samotnej tvorbe je zjavný smer a to precízne stvárnenie jedndtlivých komponentov v danom diele. Ivaninou najväčšou prednosťou je súhra pastelových farieb tak, aby pôsobili príjemne na pohľad. Pri jej dielach je vidieť, že má ľahkú ruku, dôsledkom čoho samotná krajinka v priestore pôsobí neohraničene, čo sa stalo špecifickým prvkom jej tvorby. Je zrejmé, že sa učí a postupne zdokonaľuje tým správnym smerom. Sme úprimne radi, že sme jej tvorivou oporou, pretože je veľmi šikovná. 
 
Za umelca a lektora  Didier Le Mar © vyjadrenie: Z Ivaninho  umeleckého rozkvetu mám obrovskú radosť. Jej začiatočné experimentálne fázy naznačovali, že sa jedná o talentované dievča, no výber žánrov ako aj samotný výtvarný prejav nebol taký harmonický, čo miestami pri pozeraní na jej tvorbu bolo mätúce. Na výtvarných hodinách som odklonil jej smerovanie a poukázal na to, že odpovede na to, čo chce maľovať musí hľadať vo svojom vnútri a že ju v tom podporím a naučím ju ten správny výtvarný prejav, ktorý jej umožní takto komunikovať. Jej odpoveď bola jednoznačne príroda. Tak sme sa do toho pustili a výsledky sa ukázali postupom času. Nádherne zvláda aj náročne kompozičné rozdelenia ako aj olejové výtvarné techniky, ktoré ale nie sú tak úplne klasického rázu, čo si myslím ocenia všetci tí, ktorý chcú krajinomaľbu, ktorá v sebe má jemné, mäkké a romantické prvky. Tak by som aj kategorizoval jej terajšiu tvorbu, ako romantickú pokojnú a peknú. Je mi veľkým poteším, že jej talent sa rozvíja presne tým správnym smerom tak, aby jej duša mohla spokojne a v radosti tvoriť. 

 

 

 

 

 

 

Diela výtvarníčky Ivany  Flaškárovej  si môžete zakúpiť, alebo objednať na zákazku exkluzívne v BEAUTIFUL ART grand gallery.

Objednávky prijímame na e-mailovej adrese: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.  

Pri kúpe diel od BEAUTIFUL ART grand gallery podporujete nadaných Slovenských rozvíjajúcich sa autorov a profesionálnych výtvarníkov, ktorí svojou tvorbou rozširujú výtvarné tradície na Slovensku.  

 

 

Autor článku : BEAUTIFUL ART grand gallery  /  Lucia Takáčová  Copyright ©  2021 

 

 

 

 

Spoločnosť

BEAUTIFUL ART s.r.o
Južná trieda 4.B
040 01 Košice
 
IČO: 46969276   DIČ: 2023681275
Banka: Tatrabanka a.s.
Účet: SK3711000000002946062789

Kontakt

BEAUTIFUL ART s.r.o
Južná trieda 4.B
040 01 Košice
 
Tel.: 0944033123, 0904333202
E-mail:
Copyright © BEAUTIFUL ART s.r.o 2019.. Všetky práva na texty a foto materiál uvedené na tejto stránke sú výhradným duševným a autorským vlastníctvom spoločnosti BEAUTIFUL ART s.r.o a Didier Le Mar